Even voorstellen… Manouk

 

Van begin december tot de zomer van 2019 wordt ons team aangevuld met stagiair Manouk. Manouk volgt de opleiding bedrijfsadministratie aan het Scalda in Middelburg: een opleiding van minimaal anderhalf jaar die ze in eigen tempo kan volgen. Manouk: “Op dit moment werk ik twee dagen in de week bij frank. en ga ik drie dagen naar school. Dit is mijn eerste stage, het is de bedoeling dat ik breder ervaring op doe bij verschillende bedrijven. Ik heb voor mijn stage gesolliciteerd bij grotere en kleinere bedrijven, en ik ben blij dat ik voor een wat kleiner bedrijf als frank. gekozen heb.”

 

Haar keus voor de bedrijfsadministratie betekende persoonlijk een omslag voor Manouk: “Ik werkte eerder in de horeca, maar daar was ik eigenlijk maar ingerold. Op het Zeldenrust College heb ik in eerste instantie gekozen voor de richting sport. Dat was leuk, maar er was te weinig werk in.” Zodoende kwam ze weer in de horeca terecht. “Op een gegeven moment wilde ik toch wat anders, en de administratie heeft me altijd aangesproken. In deze opleiding kan ik ook zelf bepalen hoe lang ik erover doe en ik krijg bij frank. de kans meteen toe te passen wat ik leer op school.”

 

De fanatieke amazone – ze heeft al drie jaar een eigen paard – is er nog maar net, maar het bevalt haar prima bij frank: “Ik heb al heel veel nieuwe informatie op me af zien komen: inkoopfacturen, verkoopfacturen, bankafschriften… maar ik kan echt niks te veel vragen. Alles wordt supergoed uitgelegd. Dat was ook de reden dat ik niet bij een groot bedrijf wilde starten. Daar word je toch meer in het diepe gegooid, ik verwachtte dat er meer tijd een aandacht voor mij zou zijn als stagiair.” Dat dat ook zo is, kan ze inmiddels beamen. “En de sfeer is gewoon ook heel gezellig.”