Even voorstellen… Tim

 

Als je opbelt naar Frank, is de kans groot dat je Tim aan de telefoon krijgt. Tim werkt drie dagen in de week als assistent accountant, en gaat daarnaast nog twee dagen naar school: voor de opleiding assistent accountant aan het Scalda (MBO niveau 4). Hij werkt graag met cijfers, en ziet voor zichzelf nog een leerzame toekomst bij Frank. Hij vindt het wel een uniek kantoor: vanwege de persoonlijke betrokkenheid bij klanten en de informele sfeer.

 

Tim: “Het is onderling heel gezellig omdat we niet zo’n heel groot team zijn. Bij mijn sollicitatie was die klik er ook meteen. De omgang met klanten is net zo persoonlijk. Je merkt in de gesprekken met klanten dat Frank echt een band met ze heeft. Dat is, denk ik, wel heel anders dan dat je werkt als accountant bij een groot, accountantskantoor. Je hebt gewoon een leuk contact. Op dit moment houd ik me zelf nog vooral bezig met het verwerken van de inkoop en verkoop van klanten en het inrichten van nieuwe klanten in ons systeem. Maar daarbij gaan soms ook al heel wat mails over en weer en dat contact met klanten vind ik superleuk.”

 

In een jaar tijd heeft hij al heel veel geleerd, zowel in de opleiding als in de praktijk: “In sommige opzichten loopt de opleiding zelfs achter bij de werkwijze van Frank: wij verwerken alles al lang digitaal en geautomatiseerd.” Volgend jaar hoopt hij af te studeren. Tim: “Frank heeft in mij geïnvesteerd door mij aan te nemen als BBL leerling, ik wil graag laten zien dat dat dat een goede investering is geweest. In de eerste plaats wil ik natuurlijk goed worden in de cijfers, maar als ik echt naar de toekomst kijk? Dan wil ik ook doorgroeien als ondernemersadviseur. Cijfers interpreteren en met klanten over hun bedrijf praten. Net als Frank.”