Zwaartekracht accountancy & advies wordt: frank.

Zwaartekracht accountancy & advies krijgt een nieuwe naam. Mijn eigen naam met een punt, dus: frank. Met als toevoeging “de accountant die je kent”. Gaat dat vragen oproepen? Mijn klanten kennende: ik denk het wel. Ik verwacht dat het volgende gesprek in augustus regelmatig zal plaatsvinden (of een variatie daarop):

 

Klant: Heb je een nieuwe naam, Frank?
Ik: niet echt eigenlijk.
Klant: maar je heette toch Zwaartekracht?
Ik: en Frank. Maar vanaf nu alleen frank.

En dan word ik serieus en ga ik het echt uitleggen. Want er zit serieus denkwerk achter en als mijn klanten vragen hebben, wil ik die graag persoonlijk beantwoorden. Zoals…

 

Maar Zwaartekracht was toch een prima naam?

Ja en nee. Ja, omdat het origineel was, en een beetje apart – en daardoor makkelijk te onthouden. En nee, omdat de naam Zwaartekracht werd gebruikt door meerdere zelfstandige professionals. In de praktijk was dit nogal eens verwarrend. Daarom hebben alle adviseurs binnen de Zwaartekracht Groep ervoor gekozen nog wel samen, maar om onder eigen naam, verder te gaan.

 

Moet je dan niet alles weer van vooraf aan opbouwen?

Tja, mijn naamsbekendheid zal ik vanaf het begin weer moeten opbouwen, dat heeft tijd nodig. We zullen in het begin ook nog naar de oude naam verwijzen. Een voordeel van een nieuwe naam is dat je opnieuw moet nadenken waar je voor wilt staan als ondernemer, wat wil je uitstralen, wat zijn je kernwaarden – zodat je fris naar je zelf en je onderneming kijkt. Ik vind dat de naam die je kiest moet passen bij wie je bent en de klanten die je wilt aantrekken.

 

Ok, maar was frank. dan niet wat voor de hand liggend?

Nou, als nuchtere Zeeuw vind ik iets al snel arrogant overkomen. Maar goed, het is mijn naam en daardoor blijf ik wel dicht bij mijzelf. Mensen kennen mij bij die naam. Ze weten wie ik ben en waar ik voor sta. Bovendien, in het Engels, heeft frank een diepere betekenis, namelijk: open, eerlijk en direct. En dat zijn eigenschappen waar ik mijzelf in herken, waar wij voor willen staan in de relatie met klanten, leveranciers, samenwerkingspartners en – ja,ook – de overheid (lees: Belastingdienst).

 

En wat bedoel je precies met de toevoeging: “de accountant die je kent”?

Dat vraagt misschien wel wat extra uitleg. Voor mij draait het om het woord “kent”. Herkend en erkend te worden, ieder mens heeft dat nodig. Ik vind ondernemen ontzettend interessant en dat draait om de mensen in de onderneming: de ondernemer, zijn of haar partner, familie… Ik wil die ondernemer kennen en weten wat hem of haar drijft, motiveert en passioneert. Maar ook hoe de privé situatie is en wat de toekomstplannen zijn.

 

Soort van dubbele betekenis ook: “die je kent..”?

Andersom vind ik het ook fijn dat mensen mij kennen, weten wat ze van mij kunnen verwachten en waar ik voor sta. Dat schept onderling vertrouwen. En vertrouwen, daar draait het toch om in iedere relatie, zakelijk en privé. Het werk als accountant draait voor mij uiteindelijk niet om cijfers, maar om de mensen achter de cijfers. Ik stuur niet eens per jaar een onpersoonlijke jaarrekening door, ik kom bij je langs, en kom binnen als Frank. Daarom dus: gewoon frank, met het punt wat ik wil.maken.

 

Frank Kolijn,

Accountant en adviseur

 

Lees ook de blogs:

frank gaat verhuizen naar M2Go City Terneuzen.

• frank. wil niet de accountant voor iedereen zijn

 

Meer weten? Je kunt natuurlijk altijd even langskomen op onze nieuwe locatie, M2Go City. Dan leren wij elkaar beter kennen onder het genot van een kopje koffie of thee. Je bent welkom!