Blij dat Tim gaat!? Natuurlijk niet.

 

Is het leuk dat iemand je vertelt dat hij bij je weggaat? Nee, dat is het zelden. En toch kunnen wij in alle eerlijkheid wel blij zijn met Tim. Voor Tim, omdat hij een nieuwe en mooie stap in zijn carrière kan zetten bij een goede concullega, maar ook om zijn goede tijd bij team frank.

 

En toch vertrekt hij. Had Tim het dan niet naar zijn zin? (Of scheelt er wat aan Tim dat frank. blij is dat hij vertrokken is?) Nou, dat dus niet.  Zeker niet zelfs. Tim deed het heel goed en had nog lang bij ons mogen blijven. Maar zijn keus snap ik ook. Hij kan bij ons veel leren, maar niet de dingen die hij daar gaat leren. Alleen al omdat het een heel andere organisatie is, met andere klanten en een andere werkwijze. Juist omdat ik dat zie, kan ik oprecht blij voor hem zijn.

 

Tim; ontzettend bedankt voor jouw tijd bij ons, bedankt voor je inzet, je ideeën en hoe je ons team mee hebt helpen groeien. Wij wensen je succes bij je groei en ontwikkeling in je nieuwe job bij Baker Tilly. Maak er iets moois van en vooral: geniet ervan!

 

En wij, gaan we hem missen? Ja, maar het biedt ook nieuwe kansen. Ruimte voor Jaimy om door te groeien en zich sneller te ontwikkelen. Ruimte voor een nieuwe collega: Jazzy. Jazzy is net gestart in de accountancy en met zijn opleiding. Hij gaat veel leren, daar hebben wij alle vertrouwen in. Hij heeft het zeker in zich om niet alleen de vakkennis eigen te maken maar ook om zich te ontwikkelen tot MKB adviseur die oog heeft voor de mens/ondernemer achter de cijfers.

 

Dat is wel waar het bij frank. om draait. Inzicht in cijfers en kennis van (wet)teksten of regels is uiteindelijk gewoon een kwestie van veel en hard studeren. Maar oprechte interesse in klanten en relaties, dat zit in je genen of niet. Dat gaat over mensen echt willen kennen, over inleven en meeleven, of het nu vrienden zijn, klant(relaties) of medewerkers. Met ons DNA hecht je je aan mensen (en oké, dan is het inderdaad niet leuk als iemand vertelt dat hij weggaat).

 

En toch is het leven zo. Met sommige mensen loop je een leven lang samen op en met anderen maar kort. Dat doet geen afbreuk aan de kwaliteit van je tijd samen. De mooie en mindere mooie ervaringen die je samen hebt opgedaan, wat je van en met elkaar hebt geleerd. Dat blijft, en daardoor kan je dus gewoon blij zijn als het voorbij is.

 

Dus Tim, tot ziens! En Jazzy, welkom!

Frank.